SAMTIT Kongress 2024

24.-26. april 2024

Nytt år och nya möten, som vi längtat och snart är det åter dags att träffa alla härliga människor på årets SAMTIT. Kunder, kollegor i branschen och fantastiska föreläsare. Hoppas vi ses i monter G04:02.

Årets programpunkter ser spännande ut med föreläsningar om AI i vården, medicinsk teknik på intermediärvårdsavdelningar, IT säkerhet, vikten av återhämtning och en hälsosam arbetskultur och mycket annat.

Mellan föreläsningarna kan du komma förbi oss i monter G04:02 för en pratstund. Svenska Medidyne-teamet kommer att finnas på plats, redo att visa dig ett urval av våra kvalitetsprodukter för akutsjukvård, ventilation, och normotermi.

Akutsjukvård

Inom vårt akutområde kan du uppleva defibrillatorer från ZOLL, Teleflex EZ-IO-system för intraosseös åtkomst och pulsoximetrar från Nonin.

Du kan uppleva R-Serien från ZOLL. ZOLL R-Serien är en sjukhusdefibrillator och monitor, som förenklar och förbättrar alla aspekter av HLR-arbetet vid hjärtstopp. Det hjälper vårdpersonal att tillhandahålla HLR av högsta kvalitet med funktioner som feedback på bröstkompressioner och See-Thru HLR-teknologi som förkortar pauserna i behandlingen.

Teleflex EZ-IO-systemet ger snabb, säker och enkel intraossös åtkomst när IV-åtkomst är svår eller omöjlig att placera. Systemet har olika insättningsalternativ, som alla ger kontrollerad intraosseös åtkomst. Systemet har specialutvecklade nålar för vuxna och pediatriska patienter, som kan sättas in med antingen en liten batteridriven borr eller manuellt.

Från Nonin tar vi med bland annat PalmSAT 2500. Det är en handhållen pulsoximeter för professionellt bruk. Den är användarvänlig, batteridriven, har en stor LCD-skärm och är byggd med pålitlig teknik från PureSAT.

Ventilation

I vår zon avsedd för ventilation du kan komma nära Hamilton-ventilatorer, Timpels ventilationsmonitor och Avanos endotracheal-tuber och slutna sugkatetrar.

HAMILTON-C6 är en ny generation av ventilatorer för intensivvårdsavdelningar med den senaste tekniken. Den är användarvänlig, mobil och har intelligenta inställningar som automatiskt justerar ventilatorbehandlingen för varje enskild patient. Du kan också se HAMILTON-C1-ventilatorn i vår monter. Den inkluderar avancerade lungskyddande strategier och adaptiv ventilation som säkerställer att varje patient får en skräddarsydd behandling, från neonatal till vuxen.

Timpels ENLIGHT 2100 är en ventilationsmonitor baserad på elektrisk impedanstomografi (EIT), som ger dig en realtidsöversikt över hur luften fördelas i patientens lungor. Ventilationsmonitorn har en mängd funktioner som ger unik insikt i ventilationsprestanda. Det gör att du kan identifiera förbättringsområden och optimera ventilationen.

Avanos Microcuff endotracheal-tuber är tillverkade av avancerat, mycket tunt polyuretanmaterial som gör att kanalerna “självförsluter”, vilket minskar risken för läckage. Vi tar också med Avanos slutet sugsystem som kan bidra till att skydda patienter och sjukvårdspersonal från korskontaminering och är därför erkänt som bästa praxis för att förebygga sjukhusinfektioner som VAP (ventilatorassocierad pneumoni), utan att förlora PEEP-nivån.

Normotermi

I vårt normotermiutrymme kan du komma nära vårt urval av TSC-lösningar för blod- och vätskevärmande och värmetäcken.

Fluido AirGuard System är ett högflödessystem som värmer blod och vätskor inom 30 sekunder. Systemet är lämpligt för alla applikationer från standard till höga flöden. Den är också CF-godkänd. Vi tar också med Fluido Compact. Det är en enkel, säker och kostnadseffektiv blod- och vätskevärmare för låga till medelhöga flöden, idealisk för daglig användning.

Mistral-Air är en säker, bekväm och smart patientvärmare. Värmningsenheten möjliggör säker, bekväm och smart hantering av patientens temperatur för att upprätthålla normotermi.

Thermoflect är en serie produkter byggda med effektiv värmereflekterande teknologi som förhindrar att patienter tappar värme. Produkterna – värmetäcken, mössor och benvärmare – är enkla att använda och ger optimal komfort för dina patienter.

Läs mer om SAMTIT Kongress 2024 och se hela programmet.