SFSS Årskonferens 2023

12.-13. oktober 2023

Det är dags för SFSS Årskonferens 2023. Det finns ett spännande konferensprogram på plats, som kretsar kring bredden och senaste rönen från svensk sömnforskning och sömnmedicin. Evenemanget, arrangerat av Svensk Förening för Sömnforskning och Sömnmedicin (SFSS), äger rum på Universitetssjukhuset Örebro, 12-13 oktober 2023.

På programmet står symposier, keynote-föreläsningar, korta muntliga presentationer av aktuell forskning och posterutställningar. Konferensen ger också ett bra tillfälle att träffa kollegor och nätverka.

Medidyne sponsrar och ställer ut på SFSS Årskonferens 2023. Du hittar oss i mässområdet där vi står redo för en pratstund med ett urval av produkter för sömndiagnostik och sömnterapi. Du kan bland annat uppleva produkterna som introduceras nedan.

DreamStation 2 Advanced sömnterapisystem

DreamStation 2 Advanced från Philips är nästa steg i utvecklingen av kliniskt beprövade och integrerade sömnlösningar. Den är utformad för effektiv drift och en förenklad användarupplevelse med flexibel konfiguration, helt integrerad luftfuktare och modem, avancerade komfortfunktioner och verktyg för patienthantering.

WristOx2 pulsoximeter

WristOx2 pulsoximeter från Nonin är en liten enhet som bärs på handleden. Den mäter syremättnad i blodet (SpO2) och puls vid fingertoppen. WristOx2 överför data trådlöst via Bluetooth och har lång batteritid. Den kan användas av både vuxna och barn och både i rörelse och vila. Sammantaget gör detta WristOx2 till en mycket effektiv lösning.

NightBalance sömnpositionstränare

Philips NightBalance är en maskfri behandling för positionell obstruktiv sömnapné. Om sömnapnésymtom uppstår när patienter sover på rygg ger NIghtBalance en effektiv lösning som är bekvämare än CPAP-behandling. NightBalance uppmanar användaren att sova på sidan genom att göra mjuka vibrationer när användaren ligger på rygg.

WatchPAT hemsömnapnétest

WatchPAT från ZOLL Itamar är ett innovativt hemsömnapnétest (HSAT) som är pålitligt, bekvämt och lätt att använda. WatchPAT samlar in data om sömn från sju kanaler med bara tre kontaktpunkter – handled, finger och bröst. I kombination med en intuitiv design gör detta WatchPAT bekväm och enkel att använda för patienter. Dessutom är lösningen en stor tidsbesparing för personalen eftersom fler patienter kan testas hemma. WatchPAT kommer i två versioner: WatchPAT 300 som är återanvändbar och WatchPAT ONE för engångsbruk.

Kom förbi Medidynes monter för att uppleva produkterna i första hand. Läs mer om SFSS Årskonferens här.

Tala med våra produktspecialister

Kontakta oss gärna om du är intresserad av att höra mer. Våra dedikerade produktspecialister är bara ett e-post eller ett telefonsamtal bort.

Jonny Eriksson

Product Specialist

Brands

Philips Sleep Therapy, ZOLL Itamar

Sofie Hoff Wästefors

Product Specialist

Brands

ABM Respiratory Care, Microlife, Philips Respiratory Care

Malin Cannerborg

Product Specialist

Brands

AccuVein, Nonin, Teleflex

Christina Solum

Product Specialist

Brands

AccuVein, Nonin, Teleflex